Google Adwords specialist

Nieuwste artikelen7 Google Adwords tips en trucs. Haal meer leads en omzet uit uw adwords campagne.
lees meer


Betaal per click of verbeter uw website voor zoekmachines (SEO). We hebben de voor- en nadelen voor u op een rij gezet.
lees meer

Een goede website scoort hoog bij google. Wat zijn de eisen? Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?
lees meer

 

Het ethische internet marketing bureau

Ethische keuzes bij een internet marketing bureau.


Een internet marketing bureau heeft een aantal opties bij het inzetten internet marketing, zij kunnen zowel ethisch als on-ethisch uw website promoten. Zoals zoekmachines hun best doen om hun algoritmen ontwikkelen, doen internet marketing bureaus hun best om de nieuwe algoritmen bij te houden. Er zijn tal van "regels" die een internet marketing bureau moet volgen om een solide en duurzame ranking bij Google op te bouwen. Het gevaar is dat een internet marketing bureau deze regels links laten liggen en probeert de zoekresultaten binnen zoekmachines te manipuleren.


Hoe beter een internet marketing bureau de complexe "regels" kent hoe makkelijker het voor een bureau is om deze te misbruiken. Er wordt de laatste tijd veel gepraat over een nieuwe toepassing van zoekmachine marketing, vaak aangeduid als “negatieve SEO” of “Black hat" genoemd. Enkele van de onethische internet marketing bureaus zijn alleen populair geworden met het manipuleren van zoekmachines.


Niet alleen is dit gedrag onethisch, het kan ook gevaarlijk zijn. Er zijn wettelijke eisen voor het inzetten van marketing. Methoden die uitsluitend de bedoeling hebben de concurrent te beschadigen zijn vaak verboden. En toch, zijn er bepaalde internet marketing bureaus die zich er niet van laten weerhouden dergelijk methodes toe te passen.


Enkele praktijken van internet marketing bureaus: Google Bowling, spamming in de naam van uw concurrentie, duplicate content, en zelfs klikfraude. Deze zaken zijn schadelijk op verschillende manieren, en een ethische internet marketing bureau zal nooit gebruik maken van dergelijke methodes. Ze begrijpen dat je meer kans op succes hebt als je ethische internet marketing technieken toepast. Een goed internet marketing bureau begrijpt dat onethische praktijken waarschijnlijk meer kwaad dan goed zal doen.


Google Bowling is momenteel het onderwerp van discussie, omdat er in de pers veel over geschreven wordt. In principe is het een vorm van Black hat SEO - niet zozeer voor uw eigen website, maar voor uw concurrent. Naarmate zoekmachines beter werden, begonnen ze met het negeren of minimaliseren van bepaalde SEO praktijken. Ze begonnen websites te bestraffen voor verdacht gedrag. Dus slechte internet marketing bureaus redeneerde dat als die sancties schadelijk voor hen zijn, dan konden ze door hetzelfde te doen de concurrentie schaden. In dit geval gaat het om link spamming. Als een site snel te veel links krijgt dan acht Google dat als onnatuurlijke groei en kan ze een site uit de resultaten verwijderen.


Zo is de gedachte van sommige internet marketing bureaus: wat als er een site is die je niet kunt verslaan met normale methoden? Waarom niet de zoekmachines overtuigen de concurrentie te verwijderen? Het is een interessante theorie, maar nog niet bewezen. Het is niet alleen onbewezen, maar Google stelt dat het bijna onmogelijk voor concurrenten om je ranking van de website schade aan te brengen.


Maar als je er goed over nadenkt, dan zou het moeten werken.


Gelukkig helpen de onethische methodes internet marketing bureaus niet helemaal. Stel dat u 500.000 links naar uw concurrent in een weekend opzet met link spamming (Google Bowl). In theorie krijgt iemand dan straf voor een periode door een slechtere ranking bij Google. Of zij dat doen of dat je het voor hen doet, een zoekmachine ziet niet het verschil. Maar wat als je het verkeerd doet? Wat als het niet direct wordt opgemerkt? Dan is alles wat je hebt gedaan uw concurrentie aan honderdduizenden links helpen. Daardoor stijgen ze nog meer in hun Google ranking.


De ethische internet marketing bureaus helpen u bij het in de top van de zoekmachine resultaten te komen. Op een duurzame wijze. Ze beschermen u tegen de internet marketing bureaus die de slechte meothes tegen u proberen te gebruiken.


Peter van Hoog schrijver clicktraffic, een internet marketing bureau. Bezoek de website voor meer kennis over ethische handelen bij internet marketing.


   


 

Wilt u meer weten over internet marketing?


Neem dan contact op met de servicedesk. Wij helpen u graag met de internet marketing: meer clicks en nieuwe klanten.


 

Wilt u een gratis zoekmachine analyse?

Laat uw gegevens achter, en wij laten u zien hoe u op de eerste pagina van Google komt.

Contact ClickTraffic